Ickers maakt gebruik van cookies en scripts. Meer informatie vindt u in onze privacybeleid.

 

Ik ga akkoord

Hernieuwd kennismaken

 

We staan wat onwennig bij elkaar, de eerste bijeenkomst van de teamcoaching. We denken elkaar al goed te kennen, behalve de nieuwe collega’s die net gaan starten. Op de eerste vraag om op volgorde van schoenmaat te gaan staan levert al wat gegiechel op. Ik behoor tot de grotere groep tussen de 36 en 38. Dan op volgorde van lengte en wat blijkt is dat de stelregel “grotere schoenmaat bij langere mensen” niet opgaat. Ans die net zo groot is als Katinka heeft toch echt 3 maten kleinere schoenen. De laatste vraag is om op volgorde van dienstverband te gaan staan en hier iets over te vertellen. Van Katinka wisten we dat ze al bijna 35 jaar in dienst is, maar dat Ans ook al ruim 25 jaar in dienst is blijkt toch wel een verrassing. Beiden zijn wel al sinds het begin bij onze afdeling werkzaam. En dan verteld Karin dat ze hier al 12 jaar werkt, maar nog maar 1 ½ jaar op onze afdeling. Dus daarom weet ze zo vaak te vertellen wat er op andere afdelingen gebeurt en hoe procedures werken. Ikzelf ben tijdelijk werkzaam op deze afdeling ook al is dat alweer voor ruim een jaar.

 

Bijzonder om te ervaren dat we als collega’s denken elkaar te kennen, maar dat een kort voorstelrondje op volgorde van schoenmaat, lengte en dienstverband nieuwe inzichten geeft. Ik merk dat ik toch anders met m’n collega’s omga. Nu vraag ik vaker aan Ans om haar advies of ervaring met eerdere werkzaamheden. Tenslotte heeft zij ze al eerder eens meegemaakt of weet ze bij wie ik in deze organisatie terecht kan. 

 

Daarnaast is het ook van meerwaarde om elkaar beter en anders te leren kennen als we ons als team verder willen ontwikkelen naar een professioneler en beter samenwerkend team. 

 

In dezelfde tijd hadden we als teamhoofden binnen ons cluster een managementdag. Ook hier was het hernieuwd kennismaken de start van de bijeenkomst. Middels een Kahoot quiz werden we gevraagd aan te geven welke uitspraak voor het komende jaar door welk teamhoofd gedaan is. Leuk om te zien dat Geertje en ik beiden 35 jaar getrouwd zijn dit jaar en dat Laura ook zwanger blijkt te zijn. We wisten het toch alleen van José! En de wens van Marian om een verre reis te maken in haar eentje, terwijl ze het ook wel eng vindt. Benieuwd wanneer ze zal gaan en naar welk continent.

 

Door de dag heen worden jaarplannen gepresenteerd en krijgen we extra uitleg over financiën en de besluitvorming in de begrotingscyclus om van daaruit af te spreken hoe we de te behalen doelstellingen willen gaan borgen. Na afloop werd ons gevraagd om eigen kwaliteiten te benoemen. In welk onderdeel van je functie als teamhoofd blink je uit en kun je dus ondersteunend zijn aan je collega’s? Maar ook werd gevraagd aan te geven waar je eigen leerpunten zitten. Mogelijk dat dit aangevuld kan worden vanuit een collega, die daar weer in uitblinkt. Van al deze kwaliteiten en leerpunten is een capaciteitenposter gemaakt. De basis om verder te ontwikkelen, zowel als individu en als team.

 

Heerlijk zo’n hernieuwde kennismaking. Zouden we toch vaker moeten doen!

 

* de namen in deze blog zijn fictieve namen.